Förlaget

TR Förlag är en bifirma till Klok o Kapabel AB. Förlaget ger (än så länge) enbart ut böcker skrivna av TR själv, författaren Therese Renåker.

Att skriva böcker är en sak, men varför väljer man att starta ett eget förlag? Jag, Therese, kan bara spekulera i varför andra gör det men för mig finns det en hel rad, tungt vägande, skäl.

  1. För att jag kan. Jag är och har varit egenföretagare sedan jag var 25 år, ett förlag är också ett företag, jag vet hur man gör.
  2. Jag vill göra på mitt sätt, jag har kompromissat färdigt med mina innersta drömmar.
  3. Jag vill göra det här NU, inte vänta på att andra förlag ska vakna och möta mig där jag är.
  4. Som jag sår vill jag skörda. Om jag gör hela jobbet själv, tar allt ansvar själv, alla risker och alla kostnader själv, så får jag visserligen jobba hårdare men jag har också alla möjligheter på min sida. Jag vill kunna leva på mitt författarskap.
  5. För att jag vill. Författande sker i isolering och är en extremt introvert syssla, jag älskar det. Att driva företag, föreläsa, möta kunder och läsare, är extremt extrovert, jag älskar det. Också. Jag är ambivert, jag vill ha både. Att både skriva och förlägga tillfredsställer båda mina sidor.

Fem tungt vägande skäl för mitt beslut att starta ett eget förlag. Ändå finns det ett sjätte, det viktigaste av dem alla:

Jag tror på drömmar. Jag tror på mina drömmar, dina drömmar, allas våra drömmar. Därför skriver jag, därför har jag startat ett eget förlag, ett förlag för oss som tror på drömmar.

Logga TRförlag